Så funkar det att bli kund hos EkonomiNord

 

Bli kund hos EkonomiNord Umeå

 

Uppstart

Det första som händer är oftast att vi pratas vid per telefon eller i ett videomöte där vi kan bekanta oss med varandras verksamhet. Vi har möjlighet att få mer information kring din verksamhet, målsättningar och visioner och du har möjlighet att ställa alla dina frågor om oss och vår verksamhet. Utifrån den diskussionen har vi på EkonomiNord chansen att fundera ut en bra och individuellt anpassad lösning för just ditt företag. Nu är det upp till dig att bestämma dig om du väljer oss som din externa ekonomiavdelning och vill komma på ett kostnadsfritt uppstartsmöte.

Personlig kontaktperson men tillgång till expertisen i teamet

När du valt att bli kund hos oss bokar vi in ett uppstartsmöte på vårt kontor, där du får träffa din personliga redovisningskonsult och teamledaren för det teamet. Detta möte genomför vi helst som ett fysiskt möte eftersom vi veta att vi då har bästa tänkbara förutsättningar att få till en bra dialog där vi kan räta ut frågetecken och skapa bra rutiner.

Vi på EkonomiNord vill att du ska känna dig trygg i det samarbete vi har med oss och att du känner att du får det mervärde du önskar. Du har alltid en personlig kundansvarig redovisningskonsult men det finns ett team bakom som bollplank och skyddsnät.

Vi inleder gärna mötet med att du får berätta mer om dig och din verksamhet och dina målsättningar med företagandet. När vi fått ett grepp om detta så tittar vi över hur vi ska skapa de enklaste administrativa rutinerna för att redovisningsfunktionen ska funka smidigt för dig och för oss.

Rutiner vid uppstart

Tillsammans sätter vi upp grundinställningarna i systemen och visar de program du kommer använda samt går igenom de behörigheter din redovisningskonsult behöver för att få rutinerna att fungera bra. Din redovisningskonsult behöver bli deklarationsombud för ditt företag och få behörighet till ditt skattekonto på Skatteverket. Redovisningskonsulten behöver dessutom behörighet på din företagsbank för att kunna registrera betalningar, se transaktioner för att stämma av in- och utbetalningar.

När vi känner att vi hittat varandra och en bra början på ett samarbete avslutar vi mötet och du får ett mail med den sammanfattning kring de delar vi gått igenom och punkter som du är ansvarig att ordna.

Du kommer även få ett uppdragsavtal som tydligt visar hur ansvars- och uppgiftsfördelningen ser ut i vårt samarbete. Dessa avtal signerar du digitalt via ett utskick från oss.

Hur fortsätter samarbetet och vad kostar det?

Uppstartsmötet bjuder vi på för att säkerställa att vi får alla grundförutsättningar på plats. Vår strävan är att snabbt hitta ett fast pris för redovisningen, uppföljningen och rapporteringen i ditt bolag. Men innan vi fått alla rutiner på plats och hittat ett effektivt arbetssätt fakturerar vi för den tid vi behöver lägga ner eftersom det dessutom brukar vara hel del rådgivning och konsultation i början.

Så snart samarbetet flyter på och vi hittat effektiva rutiner i vårt uppdrag att var din externa ekonomiavdelning övergår vi till ett fast månadspris för att du alltid ska veta vad kostnad blir.

Vill du veta mer om hur det är att samarbeta med oss?

Varmt välkommen till vårt kontor i Skogens Hus på Skeppargatan 1 på Teg. Vi vill gärna träffa företagare som har ambitioner och vill se över samarbetsmöjligheter för redovisning, uppföljning och utveckling av sitt företaget. Om du föredrar att vi besöker din verksamhet så gör vi gärna ett besök hos dig!

För oss är det viktigt att knyta nya kontakter eftersom vi alltid söker nya långvariga relationer med kunder. Vi är den naturliga samarbetspartnern när det gäller redovisning, lönsamhetsstyrning och affärsutveckling eftersom vi har all kompetens hos oss som en stor ekonomiavdelning normalt sett har. Våra engagerade medarbetare har all tänkbar kompetens och erfarenhet det mesta inom redovisning och företagsutveckling så vi sätter gärna ihop ett team för att lösa utmaningar.

 

Vill du veta mer så maila vår VD Peter Eklund på peter.eklund@ekonominord.se eller ring honom på 070-370 30 03 för att boka upp ett kostnadsfritt möte där vi ser över möjligheterna till ett samarbete!