AFFÄRSUTVECKLING - LÖNSAMHETSSTYRNING

Som företagare vet vi att du strävar efter högre lönsamhet. Det är dock inte alltid lätt att veta vilka åtgärder som behövs för att vända utvecklingen. Det är därför vi på EkonomiNord brukar säga att vi vill vara ditt företags externa ekonomiavdelning. 


Alla företag har inte möjlighet att anställa ekonomiassistenter, redovisningskonsulter, controllers och ekonomichefer. Vi på EkonomiNord har denna spetskompetens som vi kan erbjuda dig vid de tillfällen under året när du behöver det. Affärsutveckling kan vara en ganska enkel process. Tillsammans med dig gör vi en budget. Då har du ett mål, en prognos att arbeta mot. Därefter träffas vi i uppföljningsmöten där vi går igenom resultaten och förändrar prognosen. Om lönsamheten inte är i nivå med det du önskar kan vi hjälpa dig att ta fram en genomtänkt handlingsplan med aktiva åtgärder.

Eftersom vi ser på din verksamhet med objektiva ögon kan vi ge nya perspektiv på hur du kan utveckla ditt företag. Svaret är inte alltid att skära ner på kostnader, det kan också vara att ändra prissättningen eller att byta ut vissa varor eller tjänster. Det kallar vi för lönsamhetsstyrning. Det sista steget i processen är det viktigaste - att engagera medarbetarna. Vår erfarenhet säger att medarbetarnas engagemang är en förutsättning för att lyckas med affärsutvecklingen. Därför träffar vi gärna dina medarbetare och går igenom åtgärderna tillsammans. För oss är det nämligen viktigt att alla medarbetare känner till och förstår vad vi pratar om. Det vet vi ger ett större engagemang.

 

Kundcase

Gnistrande samarbete i Kittelfjäll

Den mytomspunna skidorten Kittelfjäll har under de senaste åren genomgått en stor förändring med ökad turism och exploatering i form av framförallt nybyggnationer av fritidshus. Företaget Kittelfjäll Utveckling AB är en av de drivande krafterna i den lilla fjällbyn.

Läs och se filmen

Lönsamhetsstyrning av 700 kvm restaurang på älven

Historien om storsatsningen med restaurangbåten Sjöbris i Umeå startade redan 2008. Entreprenören Patrik Berg, som många känner igen som den drivande i utvecklingen av skidorten Kittelfjäll, förvärvade då restaurangbåten Sjöbris.

Läs mer och se video