Botnia Signalteknik har sedan starten anlitat EkonomiNord för arbetet med företagets ekonomi och de tycker att det är självklart att lämna över arbetet till professionella.

“Vi är genomgående nöjda”

24 Apr 2024

Botnia Signalteknik har sedan starten anlitat EkonomiNord för arbetet med företagets ekonomi och de tycker att det är självklart att lämna över arbetet till professionella.

Tim Asplund är en av Sveriges få behöriga signaltekniker och sedan 2017 driver han företaget Botnia Signalteknik tillsammans med Doger Karlström. De arbetar med underhåll av järnvägens signalsystem, för närvarande med Malmbanan på sträckan Kiruna - Gällivare samt Umeå - Vännäs. 

Sedan 2017 har företaget vuxit och består idag av 13 medarbetare, utspridda över hela landet. Redan tidigt beslutade de att anlita EkonomiNord för hjälp med företagets ekonomi och enligt Tim har det inte funnits någon anledning att byta redovisningsbyrå eftersom de är nöjda med samarbetet. I takt med att företaget har expanderat har de istället behövt utöka antalet tjänster och omfattningen av dem.

“Vi är genomgående nöjda.” 
Tim Asplund, Botnia Signalteknik

Tim ansvarar för löneadministrationen medan Doger sköter det mesta gällande kvittohantering och attestering av fakturor. Till sin hjälp har de lönekonsulten Sanna Alldén och auktoriserade redovisningskonsulten Jenny Rimflo på EkonomiNord som tillsammans sköter allt från löner, löpande bokföring samt bokslut och deklarationer. 

Eftersom löneprocessen är komplicerad och kräver mycket tid, resurser och rätt kompetens tycker Tim att det är självklart att låta EkonomiNords lönekonsulter sköta det arbetet. Dessutom menar han att det skulle ta för mycket tid från kärnverksamheten och säger att det också är en anledning att lämna över arbetet till professionella. 

“Man ska göra det man själv är bra på.”
Tim Asplund, Botnia Signalteknik

Förutom själva löneutbetalningarna sköter EkonomiNord även arbetsgivardeklaration, semesteravslut, utlägg och rapportering till myndigheter. Arbetet som signaltekniker innebär speciella arbetstider då medarbetarna oftast arbetar sju dagar och är lediga i sju. Sedan tillkommer flera olika tillägg som ska beräknas utifrån beredskap, övertid och OB. Medarbetarna reser också mycket i arbetet vilket innebär att de har en hel del traktamenten. Då är det viktigt att det är ordning och reda i ekonomin, menar Tim.

Klicka här om du vill veta mer om Botnia Signalteknik.

Klicka här för att läsa mer om hur EkonomiNord kan hjälpa ditt företag.