EkonomiNord sponsrar skidtalangen Moa Lundgren från Umeå

21 Jan 2021

Hon går från klarhet till klarhet, skidtalangen Moa Lundgren från Umeå. Nu kan vi avslöja att EkonomiNord inlett ett samarbete med Moa, där vi sponsrar hennes elitsatsning. 

"Det är så kul att Ekonomi Nord vill vara med på min resa och bli en del av mitt team, säger hon." 

Det var Moas syster som fick henne att prova skidåkning och sedan var hon fast. Redan från start visade det sig att hon hade talang, som 11-åring deltog hon i Kalle Anka Cup och vann allt. Umeåtalangen tog hem guldet i både Ungdoms-OS och JVM och när hon tog steget till senior och körde sin första världscup tog hon sig direkt till semifinal.  

Moa tävlar för IFK Umeå, men bor numer i Östersund. Vi passade på att träffa henne i skidspåret när hon kom hem till Umeå strax efter sitt första genomförda Tour de Ski.  

Moa har visat sig ha talang för fler sporter än skidåkning. 2019 kammade hon hem SM-silver i terränglöpning och hon har vunnit bergsloppet Salomon 27K under Fjällmaratonveckan i Åre både 2018 och 2019. 

"Kanske var det spikskorna, skrattar Moa. Det var första gången jag sprang i spikskor."  

Hon har inga planer på att byta sport, men säger att hon gärna fortsätter tävla i löpning om möjlighet ges.  

Utöver elitsatsningen på skidor pluggar Moa ekonomi på distans. Hon påbörjade läkarprogrammet, men fick hoppa av när programmet skulle göras om och det inte längre var möjligt att delta på distans i samma utsträckning. För Moa betyder samarbetet med EkonomiNord en ekonomisk trygghet för att kunna genomföra sin skidsatsning, men också en trygghet i att ekonomin blir väl skött.  

"Det känns tryggt att få hjälp, säger Moa."  

Vad förväntar du dig av vårt samarbete? 

"Att redovisningen ska bli korrekt, skrattar hon. Och att ni hejar på mej hemma i TV-soffan. Jag hoppas att jag får känna ert stöd när jag tävlar och tränar."  

Det har varit en annorlunda säsong för Moa, som först fick lägga om sin träning på grund av en handskada, och nu lever hon som alla oss andra med den ständiga ovisshet som pandemin för med sig. Det är svårt att veta när nästa tävling blir och om den kommer att kunna genomföras.  

"Den ena dagen får man besked att man är uttagen och nästa dag rycks mattan bort när man får veta att man inte får tävla. Men det är bara att följa med och inse att det aldrig blir som man har tänkt sig. När jag tävlar fokuserar jag på tävlingen och försöker ta tillvara på tillfället eftersom man inte vet när man får göra om det."  

Nästa stora mål är VM och efter det väntar uppladdning inför OS 2022. Vi på EkonomiNord lovar såklart att göra allt vi kan för att hjälpa Moa att nå sina mål, vi tar hand om ekonomin så att hon kan lägga allt sitt fokus på skidåkningen.  

Stort lycka till Moa, vi lovar att hålla tummar och tår!