Den 1 september tar Olle Åberg över som ny VD och ägare till EkonomiNord.

Ny ägare och VD för EkonomiNord

30 Aug 2022

Den 1 september tar Olle Åberg över som ny VD och ägare till EkonomiNord. För 12 år sedan kastade vi oss ut och förverkligade våra drömmar om att bli egenföretagare. Tillsammans tog vi över EkonomiNord och det har varit en fantastisk resa tillsammans med våra medarbetare och kunder. Det har varit en härlig tid med massor av utmaningar och framgångar som varit lärorik och värmt våra hjärtan.

Vi har alltid haft ambitionen att det EkonomiNord vi utvecklat under 12 år ska fortsätta utvecklas och förädlas framöver och därför känner vi att det är dags att lämna över stafettpinnen och det är med varm hand och stor tilltro vi gör det till Olle Åberg.

Olle har lång erfarenhet inom HR och har de senaste tio åren jobbat som HR-chef på Volvo Lastvagnar och nu senast som HR-chef på Eitech AB. Peter och Olle har jobbat tillsammans tidigare och Peter har på nära håll upplevt hur positivt hans ledarskap och engagemang påverkar en organisation. Han är en person som bryr sig om människor och precis som oss är han övertygad om att det är medarbetarna som bygger organisationen. Det känns bra att lämna över till någon som har ett stort engagemang för arbetsplatsen och medarbetarna.

Jag har följt bolaget på håll länge och varit imponerad över den resa EkonomiNord har gjort. Det ska bli jättekul att få ta över och tillsammans med personalen fortsätta utveckla verksamheten, säger Olle Åberg.

Det här är en väldigt bra lösning för vårt företag som gör EkonomiNord även i fortsättningen till ett stabilt och attraktivt företag för våra kunder, våra medarbetare och samarbetspartners.

Det innebär inga förändringar som påverkar er som kunder, utan ni har ju samma redovisningskonsult som vanligt. Marielle kommer att jobba kvar som vanligt på EkonomiNord som Auktoriserad redovisningskonsult och ser mycket fram emot den fortsatta resan tillsammans med er kunder och våra medarbetare. Peter kommer att fortsätta som managementkonsult och interimschef i vårt företag EkonomiNord Holding AB, som nu kommer att ändra namn till Baybottom AB.

Om ni har några ytterligare funderingar är det bara att kontakta Peter, Olle, Marielle eller er redovisningskonsult. Vi vill verkligen tacka alla er kunder som har följt oss på den här roliga resan och önska Olle ett stort lycka till på den framtida färden!

/Peter och Marielle Eklund