Redovisningsbyrån EkonomiNord har två gånger på kort tid uppmärksammats av branschpress som ett gott exempel i branschen.

EkonomiNord uppmärksammas i Affärsliv24

27 Sep 2018

Umeåbyrå uppmärksammas av branschen Redovisningsbyrån EkonomiNord har två gånger på kort tid uppmärksammats av branschpress som ett gott exempel i branschen.– Det är naturligtvis fantastiskt roligt att vi, en liten byrå från Umeå, lyfts fram för det arbete vi gör, säger Peter Eklund, vd för EkonomiNord.

Det som gjort EkonomiNord intressanta för branschmedia är det strategiarbete som startade 2011 när paret Peter och Marielle Eklund över byrån.

– Vi insåg tidigt att vår bransch står inför stora förändringar och att vi behövde anpassa oss till en digital verklighet, säger Peter Eklund.

Enligt branschorganisationen FAR:s rapport ”Framtidens rådgivning, redovisning och revision” kan så mycket som 50–80 procent av redovisningstiden försvinna på grund av digitalisering.

– Det som gör oss intressanta för branschen är att vi arbetar med en modell som bygger på att alltid erbjuda kunder rådgivning inom lönsamhetsstyrning och företagsutveckling, och ett par av våra medarbetare arbetar huvudsakligen som affärscontrollers och affärsutvecklare, berättar Peter Eklund.

Han fortsätter:

– Vi har valt att arbeta på ett lite annorlunda sätt än det som är traditionellt för en redovisningsbyrå. I stället för att enbart leverera rapporter och redovisningar så vill vi vara med och bidra till att utveckla kundens verksamhet och göra den mer lönsam.

Branschtidningarna som uppmärksammat EkonomiNord är tidningarna Konsulten och Kundvärdet. På fem år har EkonomiNord dubblerat antalet medarbetare och omsättningen, och det med bibehållen lönsamhet.

– Att vårt tankesätt är vägvinnande och rätt kan vi se när vi analyserar vår egen resultaträkning, säger Peter Eklund.

Artikeln är publicerad i sin helhet på Affärsliv 24

Utdrag från Artikel på affärsliv 24. För att läsa hela artikeln. Klick här