De gjorde EkonomiNord till en proaktiv byrå

25 Feb 2021

Det är nu tio år sedan Peter och Marielle Eklund tog över som ägare av EkonomiNord. Och mycket har hänt. EkonomiNord har blivit en proaktiv redovisningsbyrå som gör mycket mer än att bara sköta kundens papper.

- Det är kul att få ett kvitto på att våra idéer verkligen funkade, säger Peter.

 

Målsättningen var att utveckla verksamheten och bli kundernas externa ekonomiavdelning. Det kan bara ske genom att erbjuda kunderna alla olika kompetenser som finns på en ekonomiavdelning vid ett större företag. Detta är till exempel controllertjänster, finanstjänster och ekonomichefstjänster.

- Vi tror att alla företag, stora som små, kan utvecklas och nå sin fulla potential om de har tillgång till bra rapporter och ekonomiska beslutsunderlag, säger Peter. Hos oss ska man känna att man är i tryggt förvar och inte bara har hamnat i ett förvaltande redovisningssystem.

Peter och Marielle har helt olika bakgrunder. Marielle har gedigen erfarenhet av att skapa bra redovisningslösningar, som på ett effektivt och exakt sätt tar fram rapporter till kundföretagen. 2016 utsågs hon till ”årets Auktoriserade redovisningskonsult” av branschorganisationen SRF.

- Hon är extremt duktig på att sätta upp redovisningssystem så att man kan mäta saker, säger Peter. Vi är en perfekt match. Hon är skicklig som tusan och ger mig bra underlag som jag sedan kan analysera.

Peter har 20 års erfarenhet av verksamhetsledning, där han utgått från de ekonomiska rapporterna, analyserat dem och skapat handlingsplaner för att utveckla verksamheten och lönsamheten.

- Det har varit en lyx att ha en chef som är bara chef och inte även redovisningskonsult eller en revisor med egna kunder. Han kan vara chef på heltid, stötta personal och ge oss hjälp ut mot kunderna. Det är otroligt värdefullt, säger Marielle.

EkonomiNord omsätter idag mer än dubbelt så mycket som för tio år sedan och har dubbelt så många anställda. Förutom redovisningsassistenter och redovisningskonsulter, finns det också affärscontrollers som kan leverera proaktiva rådgivningstjänster som ett komplement till redovisningstjänsterna. Grunden är fortfarande att ha en kvalitetssäkrad redovisning, men också att erbjuda bra uppföljningsverksamhet till kunderna.

- Vi nöjer oss inte här, säger Marielle. Vi gillar tekniska innovationer och kommer de närmaste fem åren att jobba mycket med automatisering och de möjligheter tekniken ger.

EkonomiNord vill passa på att tacka alla er fantastiska kunder som valt att följa oss på vår resa och vi hoppas på många fler spännande och utvecklande år tillsammans med er.