Den digitala transformationen håller på att förändra hela vårt samhälle. För att möta utmaningarna krävs ofta nya affärsmodeller, nya tjänster och nya processer.

Realsprint använder EkonomiNord som extern ekonomiavdelning

27 Sep 2018

RealSprint hjälper företag att möta framtiden Den digitala transformationen håller på att förändra hela vårt samhälle. För att möta utmaningarna krävs ofta nya affärsmodeller, nya tjänster och nya processer. RealSprint vill hjälpa företag att hitta rätt i det nya landskapet. 

RealSprint är en digital innovationsbyrå med kontor i Umeå, Sundsvall and Stockholm. De arbetar med både små och stora företag såväl lokalt som nationellt och internationellt. Företag grundades 2013 av Niclas Åström och Ulf Bertilsson. Våren 2015 anslöt Tomas Agerberg och Linus Mähler och redan nu har bolaget ungefär 25 medarbetare.

– RealSprint har haft en snabb tillväxt och gjort en spännande resa, men för oss är det inget självändamål att bli jättestora. Även om vi alltid söker nya kompetenta medarbetare är det viktigaste för oss är att kunna erbjuda en kreativ arbetsmiljö för våra medarbetare som i sin tur resulterar i innovativa lösningar med hög kvalitet, säger Anders Forsberg, som är ordförande för RealSprint och vd för Teknikhusetgruppen där RealSprint ingår.

Teknikhusetgruppen består av IT-konsultbolaget Teknikhuset och RealSprint.

RealSprint har egentligen två huvudspår i sin verksamhet. Ett är som strategisk partner i olika digitaliseringsprocesser och det andra är tekniska innovationer i framkant för realtidsstreaming av video till mobila enheter.

– I det strategiska digitaliseringsarbetet jobbar vi med affärsutveckling, affärsprocesser och hjälper företag att ställa om sin verksamhet till den digitala omvärlden, förklarar Anders Forsberg.

Den digitala transformeringen gäller egentligen hela samhället, men den har inte riktigt fått fäste inom alla sektorer ännu.

– Alla företag och organisationer har inte hunnit följa med i förändringen och utvecklingen inom webb, mobilitet och den teknik vi inte ser i vardagen. Det finns otroligt mycket kvar att göra och RealSprint vill vara längst fram i den utvecklingen och erbjuda innovativa lösningar, säger Anders Forsberg.

Realsprint har ända sedan starten av samarbetat med EkonomiNord när det gäller redovisnings- och rapporteringslösningen.

– Det har blivit en självklarhet för oss att fortsätta samarbetet. Vi är jättenöjda med det upplägg vi har med EkonomiNord, säger Anders Forsberg.

EkonomiNord fungerar i praktiken som Realsprints ekonomiavdelning och det är redovisningskonsulten Mari Jonsson som har uppdraget.

– Hon sitter här hos oss varje vecka och det är vi jättenöjda med. Att hon sitter här och arbetar är väldigt effektivt och det gör att vi också kan vara lite mer proaktiva eftersom det alltid dyker upp frågor som vi snabbt kan få svar på, berättar Anders Forsberg.

Anders menar också att det finns fördelar med att anlita en byrå i ungefär samma storlek som deras eget företag.

– Jag tror att det ger förutsättningar för en bra relation och för oss är det också en väldigt flexibel lösning. Dessutom är EkonomiNord tillräckligt stora för att kunna erbjuda den kontinuitet och spetskompetens vi behöver, säger Anders Forsberg.