Hyttan fick hettan tillbaka

För två år sedan valde Glödheta Glashytta EkonomiNord som redovisningskonsulter. I år har samarbetet fördjupats ytterligare när hyttan var inne i en tuff period.

– Deras engagemang för vår verksamhet har gjort att vi haft en av de roligaste arbetsperioderna på länge även om det också varit jobbigt, säger Anna-Carin Öhgren, en av två delägare till Glödheta Glashytta.

Glödheta Glashytta i Röbäck har funnits sedan hösten 1994 då den startades av Anna-Carin Öhgren och Ulf Sankala. Den som kommer till hyttan i Röbäck kan handla i butiken eller titta på glasblåsningen. Dessutom arrangerar de visningar för grupper.

– Redan från början tog vi beslutet att allt som vi tillverkar signerar vi med Glödheta. Det kändes naturligt eftersom vi tillsammans arbetar fram formgivning och tillverkning, berättar Anna-Carin Öhgren.

Efter drygt 20 år som glashytta har företaget under vintern haft en lite tyngre period och utan att överdriva kan man nog säga att EkonomiNord blev lite av en räddning.

– De har verkligen varit en positiv injektion och engagerat sig i vår verksamhet för att vi ska kunna vända trenden. EkonomiNords affärscontroller Stefan Gardlow har rollen som bollplank och att vara bryggan mellan de ekonomiska rapporterna och den operativa verksamheten. Stefan är en riktig idéspruta som hjälpt oss att se på verksamheten med lite nya ögon, förklarar Ulf Sankala.

– Förutom den traditionella redovisningen är de numera också involverade i exempelvis hur vi arbetar med marknadsföring och försäljning, säger Anna-Carin Öhgren.

Konkret har nytänkandet bland annat lett fram till en mer aktiv marknadsföring i sociala medier och några nya försäljningskanaler. Förändringar som på bara några månader också visade sig ge positiv effekt på sista raden.

– Jag kan nog säga att EkonomiNord fört med sig ny energi som givit oss tillbaka glädjen i att vara företagare, konstaterar Anna-Carin Öhgren.

Bokföringen har Glödheta Glashytta alltid skött på egen hand och det har de fortsatt med även sedan de valde att samarbeta med EkonomiNord. Men både Anna-Carin och Ulf återkommer till det stora intresse som EkonomiNord visat för deras verksamhet.

– När vi skulle byta redovisningskonsulter begärde vi in offerter från flera, men ganska snabbt blev det tydligt att EkonomiNord visade ett större engagemang än alla andra, vilket också var en känsla som visade sig stämma, säger Anna-Carin Öhgren.