Erfaren Redovisningskonsult sökes till EkonomiNord

Vi söker nu en erfaren redovisningskonsult som vill jobba proaktivt i kunduppdragen samt har ett genuint intresse för redovisning. Som redovisningskonsult hos EkonomiNord blir du en del av en stark gemenskap och teamkänsla.

EkonomiNords målsättning är att vara delaktiga i att Umeås näringsliv växer och är lönsamt. Vi erbjuder tjänster som skapar möjligheter och trygghet för er som är våra kunder.

Vår affärsidé är att erbjuda trygghet till lokala företag. Personligt, affärsmässigt och genom engagerade medarbetare skapar vi förståelse för hur redovisning och lönsamhetsstyrning påverkar våra kunders utveckling.

Vi strävar efter att utveckla våra medarbetares kompetens för att de ständigt ska kunna tillföra nya möjligheter hos kunderna. Det är medarbetarnas driv som är motorn i EkonomiNords utveckling.

Vår kompetens – er framgång! 

EkonomiNord har ett uttalat kundfokus och för att uppnå detta arbetar vi hårt för att utveckla våra medarbetare. I rollen som redovisningskonsult kommer du att arbeta i en innovativ organisation som präglas av utvecklingsfokus och ständiga förbättringar. I det dagliga arbetet ingår bland annat att leverera korrekta rapporter och beslutsunderlag till kunder och deras verksamheter.

Befattningsbeskrivning och arbetsuppgifter:

För att du ska få de bästa förutsättningar i rollen som redovisningskonsult kommer du att få en väl genomarbetad introduktion samt stöd av bland annat 2016 års vinnare av det prestigefyllda priset: Årets Auktoriserade Redovisningskonsult, Marielle Eklund.

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av att arbeta i en liknande roll. Du är en person som trivs i en roll där du dels arbetar strategiskt, har ett coachande förhållningssätt, men även innehar förmågan att kunna se ekonomiska detaljer beroende på arbetsuppgifternas art och ärendenas beskaffenhet. I ditt uppdrag förväntas att du kan inhämta kunskap och fakta som du behöver för att utföra ditt arbete på ett bra sätt. Dina arbetsuppgifter kommer främst att bestå av:

  • Proaktivt bollplank till kunderna för att ge dem ekonomiska beslutsunderlag.
  • Framåtsträvande rådgivning av ägarnas ekonomi.
  • Löpande redovisning.
  • Bokslutsarbete, årsredovisning.

Din kompetens och egenskaper:

För att du ska lyckas i rollen som Redovisningskonsult på EkonomiNord, är du en person som tar ett eget kundansvar och har vana att arbeta utåtriktat. Du agerar affärsmässigt och har lätt för att förstå ekonomiska samband och faktorer som du på ett systematiskt och strukturerat sätt kan beskriva för kunderna. Du bör trivas i rollen som konsult och uppskattar värdet av att arbeta i team samt sprida positiv energi i din omgivning.

Du är serviceinriktad och agerar kommunikativt smidigt mot såväl interna som externa kontaktytor. Du är en person som utmanas av förbättringsfrågor inom kvalité, leverans och service. Vidare så är det av vikt att du har egenskapen att visa integritet både internt och externt.

I och med att redovisningsarbetet digitaliseras, söker vi dig som vill utveckla ditt arbete med ett modernt och framtidsorienterat synsätt.  Det är även meriterande om du har erfarenhet av att kunna identifiera kundbehov samt se möjligheterna till att skapa nya koncept som på sikt kan leda till bättre och effektivare arbetsprocesser. Arbetet är självständigt med stort ansvar men även roligt, lärorikt och stimulerande!

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Formell Kompetens:

  • Vi ser att du som söker har högskoleutbildning inom ekonomi eller KY utbildning.
  • Minst fem års erfarenhet av motsvarande arbete sedan tidigare, gärna från redovisnings- eller revisionsbyrå eller från en ekonomiavdelning. 
  • Behärska engelska i tal och text.
  • Goda kunskaper i Excel.

Meriterande kompetens:

Auktoriserad redovisningskonsult

ANSÖK OM TJÄNSTEN HÄR