Vi på EkonomiNord är grymt stolta över att vår Marielle Eklund blivit utsedd till årets Auktoriserade Redovisningskonsult av branschorganisationen SRF Konsulterna.

Årets auktoriserade Redovisningskonsult

27 Sep 2018

Vi på EkonomiNord är grymt stolta över att vår Marielle Eklund blivit utsedd till årets Auktoriserade Redovisningskonsult av branschorganisationen SRF Konsulterna. En utmärkelse hon är väl värd och som visar att vår kompetens och kapacitet på EkonomiNord håller högsta klass. Läs delar av en  intervju med henne från Affärsliv 24. Vill ni läsa hela intervjun hittar ni den här

 

Utdrag från artikel i affärsliv 24

Marielle Eklund, Holmsund, tillhör den absoluta toppen i sitt skrå. Hon har utnämnts till Årets auktoriserade redovisningskonsult i Sverige – ett riktigt prestigepris.
– Det var en jättehärlig känsla att bli uppropad som vinnare. Jag är glad och stolt, säger hon

Konkurrensen var hård, 69 av hennes kollegor runt om i landet var nominerade och bara tre gick till slutfinalen på Hamburger Börs i Stockholm.

Marielle Eklund har en fil kand i företagsekonomi. På gymnasiet gick hon ekonomlinjen med tillägg för ett år med fördjupning i redovisning och revision. Genom årens lopp har hon fortbildat sig inom redovisning och skatt.

Hon har jobbat som redovisningskonsult i 25 år och sedan år 2000 jobbar hon på Ekonomi Nord i Umeå, en byrå som hon sedan 2011 äger tillsammans med sin man, Peter Eklund.

Av motiveringen som gjorde att hon blev Årets redovisningskonsult framgår det att Marielle Eklund brinner för yrkesrollen. Det är något hon själv också framhåller och det är skälet till att hon stannat kvar i yrket och inte valt att göra karriär någon annanstans.

– Det är ett väldigt utvecklande jobb där man aldrig blir fullärd och man lär sig något nytt varje dag.

Sättet som Ekonomi Nord jobbar på trivs hon mycket bra med.

– Vi jobbar mer proaktivt med kunderna och fungerar mer som controllers än bokförare. Det är roligare och uppskattas av kunderna, säger hon.

Utmärkelsen delades ut den 12 oktober och det skedde i samband med en jubileumsmiddag som hölls för att fira att SRF konsulterna, branschorganisation inom redovisning och lön, firade 80 år.

– Ett bra sätt att lyfta fram den fantastiska kompetens och erfarenhet som finns i branschen, tycker Roland Sigbladh, förbundsdirektör, om utmärkelserna som delades ut.

När Marielle Eklund återvände till sin arbetsplats på Teg fortsatte firandet, nu iscensatt av hennes arbetskamrater.

– Mitt kontor hade smyckats med ballonger och serpentiner.

Sedan bjöd företaget på tårta. Det finns fler än en anledning att fira. På kort tid har Marielle Eklund och övriga på Ekonomi Nord uppmärksammats av branschpress som ett gott exempel i branschen. Det som främst gjort företaget intressant i branschen är det strategiarbete som startade när Marielle och Peter Eklund tog över byrån.

Utdrag från Affärsliv 24